head_banner

Nyheter

Hva er eninfusjonssystem?

Et infusjonssystem er prosessen der en infusjonsenhet og eventuelle tilhørende engangsartikler brukes til å levere væsker eller legemidler i oppløsning til pasienten intravenøst, subkutant, epiduralt eller enteralt.

 

Prosessen omfatter: -

 

Resept av væsken eller stoffet;

Helsepersonell Klinikers vurdering.

 

Forberedelse av infusjonsløsningen;

Alltid i samsvar med produsentens instruksjoner/anvisninger.

 

Valg av passende infusjonsenhet;

Ingen, monitor, kontroller, sprøytedriver/pumpe, generell/volumetrisk pumpe, PCA-pumpe, ambulerende pumpe.

 

Beregning og innstilling av infusjonshastigheten;

Mange enheter har dosekalkulatorer for å hjelpe med pasientvekt/medikamentenheter og væsketilførsel over tid.

 

Overvåking og registrering av selve leveransen.

Moderne infusjonspumper (som de er smarte!) krever hyppig overvåking for å sikre at de leverer den foreskrevne behandlingen.Fri flyt av væske på grunn av feil plassering av pumpeinnsatsen eller sprøyten er en vanlig årsak til alvorlig overinfusjon.

 

Pasientkretser/ infusjonsgivende vei Slangelengde og diameter;Filtre;kraner;Anti-Hevert og Free-Flow forebyggende ventiler;klemmer;katetre må alle velges/tilpasses til infusjonssystemet.

 

Optimal infusjon, er evnen til pålitelig å levere den foreskrevne medikamentdosen/volum til pasienten, ved trykk som overvinner all baseline og intermitterende motstand, men som ikke forårsaker skade på pasienten.

 

Ideelt sett vil pumper på en pålitelig måte måle væskestrømmen, oppdage infusjonstrykket og tilstedeværelsen av luft i ledningen nær pasientkaret som infunderes, ingen gjør det!


Innleggstid: 17. desember 2023